links

 S a l v a t o r - b u i t e n g e w o o n   b a s i s o n d e r w i j s
     
  startpagina         ASSautismelinksliteratuurvisietekst

 

 

- De thuisbegeleidingsdienst Tanderuis biedt opvoedingsondersteuning aan voor gezinnen met een persoon met autisme, uit de provincie Oost-Vlaanderen.
 

- De Vlaamse Vereniging Autisme (VVA) is een ouder- en familievereniging. Ze organiseren allerlei activiteiten en brengen lotgenoten samen. Via de Autismetelefoon, brochures, het ‘infohuis autisme’ geven ze informatie over autisme.
Ouders en familieleden (broers, zussen, partners, kinderen van een persoon met autisme) en uiteraard ook personen met autisme kunnen bij de vereniging terecht.
Op de website van de vereniging kan je je gratis registreren. Het biedt je toegang tot alle informatie. Er is ook een mogelijkheid tot het uitwisselen van informatie.

* Per regio worden geregeld activiteiten georganiseerd. Info hierover vind je op: http://www.autismevlaanderen.be/activity

* Je kan terecht voor informatie, een babbel met een bondgenoot, je twijfel en angst delen met een ouder die hetzelfde heeft meegemaakt, … op de autismetelefoon: 078/152.252.
Ervaringen kan je ook via de website uitwisselen:
http://www.autismevlaanderen.be/story

* In het Infohuis Autisme kan je als ouder of als persoonlijk betrokkene vrijblijvend langslopen voor een babbel met een ouder. De bondgenoten van het Infohuis beantwoorden concrete praktische vragen, luisteren naar je verhaal, geven tips, … Je kan terplekke ook interessante literatuur inkijken, infopakket meenemen, … Waar? 
          V V A
          Groot Begijnhof 14
          9041 St.Amandsberg

- Autisme Centraal staat in voor vorming, informatieverspreiding over autisme en ondersteuning van autismevriendelijke projecten.
 

- Informatie over vrijetijdsinvulling: speelpleinwerking, vakantieopvang, kampen waar kinderen met ASS terecht kunnen, vind je op:


- SIG is een organisatie die d.m.v. het geven van vorming en informatie, uitgeven van publicaties, zodoende inclusie en integratie van personen met o.a. autisme probeert te stimuleren. Ze brachten een informatiebundel uit over ASS. Deze is gratis te downloaden op:
http://www.sig-net.be/uploads/documenten/Informatiebundel ASS.pdf .
 

- De vzw Participate stelt zich tot doel de levenskwaliteit van mensen met autisme en hun familie te verbeteren door informatie over autisme te verstrekken, hulpmiddelen te ontwikkelen voor vorming en sensibilisering.
 

- De Wegwijzer:

Vertellen dat je kind autisme heeft doe je niet zomaar. Eerst moet je al beslissen ‘aan wie’ je dit vertelt en dan ook nog ‘WAT’. Op de website van Participate is een nieuwe rubriek toegevoegd: ‘de wegwijzer’.  De wegwijzer is opgedeeld in thema’s, die je afzonderlijk kan aanklikken en invullen. Je maakt op die manier ‘een paspoort’ van je kind. Je kan zelf bepalen wie er toegang heeft tot het lezen van de wegwijzer van jouw kind en … het is vlot aanpasbaar, wanneer je kind een stapje verder is… Je kan de ingevulde rubrieken ook afdrukken.

Info vind je op http://www.participate-autisme.be/nl/index.cfm .

 

Visualisaties:

Op de website van Klasse vind je kant en klare visualisaties. Voor software om planningen te maken, kan je terecht bij Autiplan http://www.autiplan.nl/

Pictoplace is een programma waar je een dagplanning kan maken van maximum 12 items. Afdrukken kan horizontaal of verticaal.
De basisversie is gratis. Na het maken van een account, kan je een planning maken op
http://www.pictoplanning.nl/applicatie


Pictogrammen
 

De pictogrammen van Sclera: http://www.sclera.be/ .

Een aanbod van zwart/wit pictogrammen vind je op http://www.betavzw.be/nl/zwart-wit-prenten.

Een Engelstalige site met gratis pictogrammen: http://www.do2learn.com/ .
  

 

 

mail naar webmaster