natuurdag 2005-2006 
 
14 maart en 9 mei 2006

juf Ellen en juf Colette

  

  

 

  

  

  

  

  

  


 

 

 


14 maart 2006

opsommingsteken

De klassen van juf Colette en juf Ellen werken samen met 2 klassen van de school De Graankorrel te Melsen/Schelderode. Er werden, gespreid over het schooljaar, activiteiten georganiseerd waarbij de natuur in al haar aspecten centraal stond.

opsommingsteken

De kinderen van onze school gingen op dinsdag 14 maart naar De Graankorrel voor een eerste ontmoeting. Voordien hadden de kinderen via brieven, fotospelletjes en geluidscassettes contact met elkaar gehad.

opsommingsteken

We speelden leuke kennismakingsspelletjes en gingen op speurtocht langs de Schelde. Tijdens de zoektocht vonden we allerlei opdrachten. Hier moesten we door samen te werken een ballon veilig naar de overkant brengen.

opsommingsteken

Vr het eten maakten we mooie portretten van elkaar.  

Zie ook knop samenwerking hierboven.
 

9 mei 2006

opsommingsteken

Op 9 mei volgde een tweede ontmoetingsdag en mochten wij de vriendjes van Schelderode op onze school verwelkomen. De ganse groep werd onderverdeeld in gemengde subgroepjes en de kikkers, vlinders, uiltjes, kevertjes, schildpadden, eekhoorntjes, ganzen en egeltjes werden de ganse dag begeleid bij 4 verschillende activiteiten :
       
gezelschapsspelen rond de natuur
        smaken van fruit herkennen, benoemen en correct inkleuren
       
estafettespelen rond dieren
        fruitsla maken

opsommingsteken

De dag werd met gans de groep afgesloten op het grasveld van de school. De kinderen genoten van de fruitsla die zij zelf gemaakt hadden en vertrokken toen terug naar Schelderode.

opsommingsteken

Alle kinderen (en leerkrachten) genoten van de leuke, gemoedelijke sfeer die er was en hopen dat er een vervolg kan komen op deze ontmoetingen.
 


 


foto's 14 maart


 
foto's 9 mei