oud-leerlingen

Joke De Clercq

 

terug naar vorige pagina

  

 
 
opsommingsteken

Ik ben in 1993 voor het eerst naar Salvator gekomen. Die eerste dag zie ik nog zo voor me alsof het gisteren was. Toekomen op een onbekende school, die vrij groot was zag ik niet echt zitten. Gelukkig kwam mijn mama mee, die zelf oud-leerlinge is. Dus kon ze mij beetje gerust stellen. De eerste schooldag had meester De Crop zich ontfermd over mij. Hij was oud-leraar van mijn mama en we kenden hem persoonlijk. De leerlingen op de school waren heel vriendelijk en behulpzaam, tenslotte zat iedere leerling daar voor zijn/haar leerprobleem.

Ik ben daar terecht gekomen door mijn faalangst, waardoor ik op het gewone onderwijs leerachterstand kreeg en bijlessen nodig had, die ook niet meer hielpen.

In 1996 ben ik gestart aan de middelbare school, Ten Doorn in Eeklo. Zat toen wel met leerlingen in de klas die 2j jonger waren dan ik.

Daar heb ik beroepsopleiding gekozen omdat dit voor mij het beste was. Heb daar 7j gezeten en Kantoor gedaan. Ik heb mijn diploma behaald door mijn doorzettingsvermogen. Het was niet altijd even makkelijk. Ben op Ten Doorn gestart met een serieuze leerachterstand voor Frans, dit is heel mijn schoolcarrière een struikelblok geweest. Maar ben mij steeds blijven inzetten en heb het ook gehaald. Op Salvator maken de leerkrachten de persoon van u die je echt bent en laten u tonen dat mensen die niet naar Salvator zijn geweest ook hun problemen hebben.

Na mijn 7e kantoor, wou ik nog niet stoppen met studeren ondanks dat ik ieder jaar heb moeten knokken om het te halen. Had besloten nog een jaar bij te doen. Dan ben ik naar Visitatie gegaan en 1j. technische gedaan, KMO administratie. Waar ik ook mijn getuigschrift heb behaald.

Na mijn studies was het niet makkelijk om een job te vinden waarvoor ik had gestudeerd, aangezien ze in bedrijven willen dat je 2-talig bent. En Frans is en blijft een probleem. Ben toen begonnen in de verkoop en na een goede 2j heb ik een administratieve job gevonden. Dit lag mij volledig, ik wou echt iets doen waar ik voor had gestudeerd en hard had voor gewerkt. Jammer genoeg kregen we ons ontslag wegen reorganisatie. Na een maand zoeken achter een job, heb ik terug iets gevonden in de administratie. Werk nu sinds 2j voor het gemeentebestuur van Lovendegem en volgende week verhuis ik intern naar het onthaal. Ik doe mijn werk heel graag en iedere dag is weer een uitdaging, omdat ik toch nog steeds last heb van faalangst. Maar door naar Salvator te gaan is dit enorm veel verbeterd, en daar hebben ze mij doen geloven in mezelf.

Om mijzelf te bewijzen dat ik mijn faalangst de baas kan, ben ik begonnen als consulente in bijberoep. Ik geef home party's van juwelen, en iedere keer dat ik een demo doe is dit voor mij weer een overwinning voor mijn faalangst.

Ik dank Salvator en al zijn medewerkers voor hun goede zorg. Dankzij hen kon ik terug naar een gewone school gaan en gewoon door het leven gaan. Ik heb geen minuut spijt dat ik daar heb gezeten, dit waren de mooiste jaren uit mijn schooltijd.

Dank u wel oud-leerkrachten. ;)

Nobody is perfect, just be yourself. 

 

 

 Joke De Clercq
verliet onze school in 1996.