oud-leerlingen 
www

Tacco Van Geertruyen
www

terug naar vorige pagina

 

 

Tacco Van Geertruyen
verliet onze school in 1998.

afgestudeerd

opsommingsteken

Hier het eindresultaat van mijn volledige opleiding Archeologie. Ik ben geslaagd met onderscheiding en ik mag mijzelf vanaf nu officieel Archeoloog noemen, en eigenlijk zelfs Industrieel Archeoloog. Mijn thesis was vééééél meer werk dan ik verwacht had. Ik had op voorstel van mijn promotor een nogal speciaal thema gekozen, nl. maalstenen.
 

opsommingsteken

Wat mijn plannen zijn voor volgend jaar weet ik nog niet precies. Ik zou graag wel nog iets bij studeren, maar ik ben er nog niet goed uit wat. Ik ga mij de komende vakantie dan ook bezig houden met zien wat de mogelijkheden zijn en wat mij het meest aanspreekt. Verder kijk ik natuurlijk ook uit naar goede jobs; je weet namelijk nooit dat er iets vrijkomt.
 

opsommingsteken

Ik wil ook niet nalaten de Salvatorschool te bedanken. De studieattitude en de structuur die ik, nu reeds meer dan een decennium geleden, op Salvator leerde hebben mij absoluut gebracht waar ik nu sta. Mensen met een studiebeperking zoals ik moeten veel meer dan andere studenten op een goede studieattitude en structuur terugvallen en dit heb ik voor voornamelijk op Salvator geleerd.

 
 

 

opsommingsteken

Het schooljaar 1997-1998 was een zeer moeilijk jaar omdat ik van zeer ver kwam, maar het was in mijn leven wel een zeer belangrijk en eigenlijk ook wel een zeer leuk jaar. Het heeft mij terug op de rails gezet waardoor ik alsnog ASO heb kunnen doen en uiteindelijk zelfs universiteit. Mijn dank is dus zeer groot en ik hoop van harte dat er nog heel veel Salvator anciens een vergelijkbaar traject mogen afleggen!
 

 

 


 

 

4de jaar universiteit

opsommingsteken

Mijn 4de jaar aan de U-Gent was veel rustiger; soms zelfs iets te rustig naar mijn zin. Ik had nog maar weinig vakken en deze waren zeer goed verdeeld over de semesters. Dit gaf mij echter tijd om hard door te werken aan het eindwerk dat ik het jaar voordien niet afgekregen had. Ik heb dit uiteindelijk afgekregen en de prof. die het moest beoordelen was er zeer tevreden over; hij heeft mij dan ook een 16/20 gegeven. Ook de andere vakken die ik had, verliepen zeer goed en mijn punten waren alles behalve slecht. Ik haalde onderscheiding. Door omstandigheden kon ik mijn stage echter niet doen en moest ook mijn thesis worden uitgesteld. Concreet betekent dit dat ik een extra (thesis) jaar zal nemen om alles af te werken en tegelijkertijd nog enkele extra vakken bij nemen die mij interesseren.
 

opsommingsteken

Naast het studeren zal ik ook volgend jaar terug voorzitter van het Werkgroepen en Verenigingen Konvent zijn en zal ik (waarschijnlijk) ook terug zetelen in de opleidingscommissie. Daarnaast ben ik ook Schachtenmeester (dat is degene die de nieuwe 1ste jaars begeleidt) geworden bij de Drakentemmers, dit is een studentenvereniging voor Gentenaars. Er staat mij dus alweer een druk maar boeiend jaar te wachten.
 

 

 

3de jaar universiteit

opsommingsteken

Mijn derde jaar universiteit kan ik absoluut beschrijven als mijn aller zwaarste tot nu toe. De organisatie problemen van vorig jaar waren nog verergerd. Bijna alle vakken lagen in het 2de semester, nog meer vakken overlapten en bij de examens was er geen blokperiode meer en lagen zowat al mijn examens in de eerste week. Zoals vele andere studenten was dit voor mij totaal onmogelijk en heb één examen gewoon niet meegedaan. Een gok die uiteindelijk een zeer goede bleek te zijn want ik was voor alle andere examens geslaagd. Uiteindelijk eindigde ik met 4 zaken die ik moest herdoen in 2de zit (gezien de omstandigheden zeer redelijk). Hiervan kon ik er 3 herdoen; het 4de was mijn eindwerk waarvoor ik enorme stapels leeswerk heb en dit is niet zo evident met mijn Dyslexie. In samenspraak met mijn promotor heb ik besloten dit pas in januari in te dienen. Toch ben ik echt wel tevreden over de uitkomst; het zit nl. zo dat ik nu al een onderscheiding voor mijn 3 Ba-jaren samen, zelfs met de nul van mijn Ba-proef. Het afwerken van mijn Ba-proef is gewoon een kwestie van tijd. Men zou dus kunnen zeggen dat ik gebuisd ben met onderscheiding!
 

opsommingsteken

Wat betreft mijn bezigheden naast het studeren: mijn voorzitterschap van de Archeologische Werkgroep laat ik over aan iemand anders, maar ik ben nu voorzitter van het Werkgroepen en Verenigingen Konvent (dat is en organisatie die bepaalde studentenverenigingen waaronder de AW coördineert; zie http://student.ugent.be/wvkcentraal/ ). Mijn plaats in de opleidingscommissie zal ik ook volgend jaar behouden.
 

 

 

2de jaar universiteit

opsommingsteken

Mijn 2de jaar op de universiteit verliep iets minder vlot. Door chaotische toestanden in de organisatie en fouten bij het opstellen van het lessenrooster vielen bijna al mijn vakken in het 2de semester. Er werden soms 2 lessen op hetzelfde moment gegeven, waardoor ik er maar 1 kon volgen. Op tijd klaar geraken met alles zat er niet in en ik heb dan, zoals veel medestudenten, een grote taak ingediend zonder ze te maken. Erdoor zijn in 1ste zit werd daardoor onmogelijk. Door keihard te werken, en met een goede dosis geluk, slaagde ik voor de andere vakken. Gelukkig heb ik door mijn dyslexie de mogelijkheid om mondelinge examens aan te vragen (wat ik de voorbije 2 jaar dan ook gedaan heb). Ik maakte mijn taak tijdens de 2de zit, en kon er zo toch nog door geraken met 670/1000.
 

opsommingsteken

Ik ben ondertussen voorzitter van de Archeologische Werkgroep, waardoor mij ook een plaats in de opleidingscommissie is aangeboden. Ik heb dit natuurlijk aangenomen, zo kan ik mijn klachten en die van de andere studenten rechtstreeks aan de profs kenbaar maken.
http://student.ugent.be/aw/index.html
 

 

 

Na de Salvatorschool heb ik mij ingeschreven voor het Moderne (ASO) in de O.L.V. Visitatie in St-Amandsberg (nu St-Janscollege). Het eerste jaar was zeker niet makkelijk, maar kon ik toch afsluiten met een A-attest.

opsommingsteken

Het 2de jaar ging moeilijker en eindigde ik (grotendeels door mijn eigen schuld) met een B-attest, waardoor ik besloot over te gaan naar het 3de jaar TSO, nl.: Industriële Wetenschappen (in Don Bosco).

opsommingsteken

Deze richting lag mij echter helemaal niet, dus keerde ik na het 1e semester terug naar het St-Janscollege en deed Sociaal Technische Wetenschappen voor de rest van het jaar.

opsommingsteken

Maar ook dit lag mij niet echt. Ik heb me toen door de leraar Nederlands laten overhalen om terug naar het ASO te gaan in de richting Mens Wetenschappen. De overstap van het 3de Sociaal Technisch naar het 4de Mens Wetenschappen is zeker geen alledaagse en eenvoudige zaak; de 3 volgende jaren waren er dan ook 3 van heel hard blokken om de achterstand die ik had opgelopen in het 3de terug in te halen.

opsommingsteken

Maar ik was zeer gemotiveerd, want deze richting lag mij wel zeer goed. Ik kon het 6de  jaar uiteindelijk zelfs afwerken met 72 %.
 

opsommingsteken

Vorig jaar heb ik mij op het einde van de vakantie ingeschreven voor het eerste jaar Archeologie aan de Gentse Universiteit. Het was een grote uitdaging voor mij, maar ik wou er ten volle voor gaan.

opsommingsteken

Het was niet gemakkelijk: tijdens de examens heb ik heel hard moeten blokken, maar de vakken bleven mij wel steeds interesseren.

opsommingsteken

Uiteindelijk blijkt al die moeite niet voor niets geweest, want ik ben geslaagd met onderscheiding met een totaal van 737/1000.