vrijdag 30 maart 2007
 
   juf Ellen en juf Nele  
 
 
tekst: Ellen Vanderstraeten
  

 

opsommingsteken

We besloten om in de klas het thema de kip uit te werken. Maar hoe doe je dit op een fijne en interessante manier? Omdat wij al flink kunnen lezen en reeds aardig gebruik van intonatie kunnen maken, leek het ons een tof idee om voor te lezen voor de kinderen van de tweede en derde kleuterklas van de Sint-Vincentiusschool te Oostakker. Juffen Ann en Annelies waren onmiddellijk enthousiast, net zoals hun vele kleuters.

 

opsommingsteken

Zo gezegd, zo gedaan. Onze juffen maakten grote kopieŽn van de prenten van het boek Snuf en Katoo van Brigitte Minne. Wij kregen de loodzware taak toegewezen om een beetje kleur in de donkere prenten te brengen. En alsof dit nog niet genoeg werk was, hebben we zeker twee weken geoefend om die tekst onder de knie te krijgen. Het moest ten slotte toch aangenaam zijn voor de kinderen om naar te luisteren en kijken.
 

opsommingsteken

Voor ons was de dag een succes. Met heel wat kriebels in de buik vertrokken we te voet naar de school. Daar aangekomen werden we hartelijk onthaald. De kinderen van juf Nele en Ellen kregen een 5-tal luisteraartjes toegewezen en opeens Ö werd het heel erg stil. Zowel de voorlezers en luisteraars volgden met spanning het mooie verhaal. Hoe het afliep? Dat zal je ons eens zelf moeten vragen!!!
 

 

.